Background
P3 Pinguin
SAE Gemeente Velsen Folkerts Risk Ten Media Steel Natuur Monumenten Buko Gemeente Beverwijk

Festival Info

Beeckestijnpop is in 1979 begonnen met twee bandjes en een paar honderd bezoekers. Inmiddels is Beeckestijnpop uitgegroeid tot een landelijk festival. Elk jaar komen er tussen tienduizend en vijftienduizend muziekliefhebbers uit heel Nederland naar het festival.

Beeckestijnpop is een festival van tradities. Eén van de tradities is dat het festival gratis te bezoeken is. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van sponsors.

Ook het programma van Beeckestijnpop is aan tradities onderhevig. Het festival wordt namelijk door de winnaar van de IJmond Popprijs geopend, dit betekent altijd het debuut van een lokale band op een groot podium.

Maar het is natuurlijk de locatie die dit festival een unieke atmosfeer geeft. Het festivalterrein ligt midden op het prachtige landgoed Beeckestijn achter het 18e eeuwse landhuis, dat als museum dienst doet. Vanaf het festivalveld heb je dan ook een prachtig doorkijkje naar dit statige landhuis met zijn tuinen en vijvers. Het terrein met zijn tuinen en vijvers is van Natuurmonumenten.

Beeckestijnpop heeft door de jaren een naam opgebouwd als het gaat om het neerzetten van veelbelovende bands die in de jaren erop vaak definitief (inter-)nationaal doorbreken. Op Beeckestijnpop wordt met andere woorden ruimte gemaakt voor regionale bands, de top van Nederpop en interessante internationale bands.

Festival Informatie
Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief en we houden je regelmatig op de hoogte van de ontwikkelingen rond Beeckestijn Pop.
Klik hier voor een automatische aanmelding.