Background
P3 Pinguin
SAE Gemeente Velsen Folkerts Risk Ten Media Steel Natuur Monumenten Buko Gemeente Beverwijk

Club Beeckestijn celebrates New Orleans

Inmiddels alweer een traditie op de vooravond van Beeckestijnpop. Een avondvullend programma waarin regionale muzikanten elk jaar een andere belangrijke gebeurtenis uit de muziekgeschiedenis vieren. Zo zijn er uitvoeringen geweest van TOMMY, The Last Waltz, STAX Records en vorig jaar werden de legendarische festivals geeërd.

Voor 2015 hebben we gekozen voor het thema New Orleans.

Tijdens Club Beeckestijn zullen weer zo’n 40 gast muzikanten muziek ten gehore brengen van artiesten die hun oorsprong hebben in New Orleans.

De muziek uit New Orleans kenmerkt zich door een enorme variatie aan stijlen die vaak ontstaan zijn uit ouder(e) tradities. New Orleans is vooral bekend vanwege de sterke associatie met Jazz muziek waarvan algemeen wordt aangenomen dat die muziek in deze stad is ontstaan. Jazz ontstond weer uit de Dixieland, wat ook wel weer traditionele jazz of New Orleans Jazz wordt genoemd. Maar uiteindelijk heeft deze muziek zich weer tot vele uiteenlopende verschijningsvormen ontwikkeld. New Orleans is bijvoorbeeld ook een belangrijke ontwikkelplaats geweest voor de Funk. The Meters waren een van de eerste in deze soort.

De gehele samenleving van New Orleans is doordrenkt van muziek waardoor een ideaal klimaat is ontstaan voor vele muzikanten om zich zelf te ontwikkelen. Deze muzikanten kwam en kom je tegen in allerlei uithoeken van de muziek en in vele stijlen.
Hedendaagse New Orleans muzikanten zijn bijvoorbeeld nog steeds schatplichtig aan de Brassbands. Moderne Brassbands zijn onder andere the Dirty Dozen Brass band en de Rebirth Brass band van trompetist Kermit Ruffins.
Brassbands zijn nog steeds een traditie bij de vele sociale evenementen die in de stad plaats vinden zoals begrafenissen, picknicks, carnaval (The Mardi Grass) en parades.

Kenmerkend voor New Orleans is ook dat het heel gewoon is dat muzikanten in verschillende bands spelen waardoor bijna automatisch kruisbestuivingen ontstaan.

Club Beeckestijn gaat een avondvullend programma brengen met de meest uiteenlopende muzieksoorten die in New Orleans zijn ontstaan.

Luister naar een New Orleans afspeellijst

 

Club Beeckestijn celebrates the Last Waltz

In 2011 vond er een bijzondere editie plaats van Club Beeckestijn. Thema was toen de rock documentaire rond het afscheidsconcert van The Band. In een stomende en volle tent vond er iets speciaal plaats. De sfeer, de muziek, het publiek en de muzikanten. Alles klopte.
Van deze avond is een eigen documentaire gemaakt die nog steeds te koop is in de ticketshop. Bestel het aantal DVD's die je wilt hebben en mail vervolgens je ticket naar info@beeckestijnpop.nl met je adres gegevens. Je bestelling wordt dan opgestuurd.

Bekijk hieronder nog eenmaal de trailer van de DVD en bestel de DVD via een mailtje naar info@beeckestijnpop.nl

 

 

 

Festival Informatie
Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief en we houden je regelmatig op de hoogte van de ontwikkelingen rond Beeckestijn Pop.
Klik hier voor een automatische aanmelding.