Background
P3 Pinguin
SAE Gemeente Velsen Folkerts Risk Ten Media Steel Natuur Monumenten Buko Gemeente Beverwijk

Yorick van Norden

hoofdpodium 13:30 - 14:10

Yorick van Norden

Yorick van Norden (1986) is een songschrijver, zanger en multi-instrumentalist uit Haarlem met oorsprong in Velsen.

Al op jonge leeftijd begon hij geïnspireerd door de melodieuze popmuziek uit de jaren zestig en zeventig met het schrijven, spelen en zingen van eigen werk.

Bitterzoet. Dat is de muziek van Yorick van Norden, de Haarlemmer die met The Hype als jongmens z’n weg vond naar het concertpodium en in het najaar op Excelsior Recordings debuteert. Yorick grossiert in aanstekelijke deunen zoals ze die in de jaren zestig en zeventig nog maakten; op het eerste gehoor vrolijk en zorgeloos, maar in Yorick’s geval zijn ze altijd gelaagd. En ze blijven nog moeiteloos hangen ook.
‘Gonna Try For The Sun’ is een schoolvoorbeeld van zo’n song. Als een Disneyfilm waarin Harry Nilsson jamt met Fela Kuti en Van Dyke Parks’ violen. Het is de voorbode van het album ‘Happy Hunting Ground’, opgenomen in samenwerking met Frans Hagenaars in de SSE Noord.
Live maakt Yorick de komende tijd z’n opwachting als one-man-support van Anne Soldaat en later dit jaar samen met Maarten Kooijman (Johan, Band of Beginners), Diets Dijkstra (Johan), Arjen de Bock (Bewilder) en Kees Schaper (Tim Knol, The Miseries).

Band Links

www.yorickvannorden.nl

www.facebook.com/yorickvannordenmusic

www.twitter.com/yorickvannorden

www.youtube.com/ybvannorden

Festival Informatie
Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief en we houden je regelmatig op de hoogte van de ontwikkelingen rond Beeckestijn Pop.
Klik hier voor een automatische aanmelding.