Background
P3 Pinguin
SAE Gemeente Velsen Folkerts Risk Ten Media Steel Natuur Monumenten Buko Gemeente Beverwijk

The Drip Dry Man and the Beat Revolver

kabouterpodium 20:20 - 21:10

The Drip Dry Man and the Beat Revolver

Drip Dry Man is de jongste reincarnatie van de Ramblin’ Delta Blues Man. Een Concrete Cowboy, rusteloos op de vlucht door de achterbuurten van het post moderne Europa. De wereld van goedkope hotels, koude vertrekhallen en naar pis stinkende busstations. Een spoor van gebroken harten, gebroken spiegels en gebroken whiskey flessen achterlatend. Er altijd bij na sluitingstijd. Altijd te porren voor een goeie kloppartij.

De afgelopen jaren stond hij als One Man Band garant voor memorabele shows op vele Europese poppodia, festivals, kroegen en straathoeken. Met zijn rauwe stem die het midden houdt tussen Howlin’ Wolf en Tom Waits. Met zijn songs over (verloren) liefdes, perversiteiten, drank en drugs. Met zijn zijn zelfgebouwde gitaren. En met zijn charisma… Bezeten door muziek in zijn meest primitieve vorm: de Blues van Robert Johnson en John Lee Hooker, de Country van outlaws als Johnny Cash en Waylon Jennings en Outsider Rock als die van Captain Beefheart en Hasil Adkins.

Sinds een jaar omringt hij zich nu met een bende vuig Rock ‘n’ Roll schorum dat hij The Beat Revolver noemt. The Beat Revolver uit Jean Philippe de Gheest (Mark Lanegan Band) of Peter De Bosschere (An Pierlé) op drums, Luc Waegeman (ex SeXmachines, Starfighter, nu Wagonman) op de bas en Wim Deliveyne op gitaar. Met deze vier ruiters van de Apocalyps is hij begonnen aan een vijandige overname van Europa. In Spanje en Portugal hebben ze inmiddels vaste voet aan de grond en nu is het noorden aan de beurt. Om te beginnen is daar de LP: ‘Fuck & Forget’. 10 gloednieuwe songs die je meeslepen naar de duistere krochten van het brein van Drip Dry Man.

En voor je de kans krijgt om daar een beetje van bij te komen, is Drip Dry Man alweer onderweg. Naar een volgend optreden. Naar zijn volgende slachtoffers. Drip Dry Man zal ter promotie van het nieuwe album deze zomer uitgebreid het Europese festival en clubcircuit induiken. Men z’n vieren als Drip Dry Man & The Beat Revolver, als duo als Drip Dry Man & The One Man Beat Revolver met een prachtige dame op drums of als vanouds als One Man Band.

Enkele citaten uit de media en van collega’s over Drip Dry Man, The Beat Revolver en ‘Fuck & Forget’.

Humo heeft het nummer ‘Lucille’ in februari 2015 tot song van de week gebombardeerd en schrijft: Swingabilly van Britse makelij van een man die zingt over de gitaar van B.B. King met de stem van Dr. John. Als dat al niet meer zou mogen.

Gonzo Circus schrijft maart 2015: Uiterst leuke swamppunk die door mans aangeboren performancetalent live nog beter tot uiting komt dan op de plaat.

Riff Raff Magazine schrijft: ‘Fuck & Forget’ klinkt alsof Roky Erickson op volle kracht terug is. Scherpe songs met zand tussen de snaren.. Het smerige randje krijg je er gratis bij.

Het Belgische Radio 1 schrijft: Ook straffe kost is Drip Dry Man and the Beat Revolver, die het zoeken in het straatje waar ook Jon Spencer woont. Veelbelovend.

Cutting Edge Magazine schrijft: Een heel korrelige stem die doet denken aan Tom Waits en Howlin’ Wolf. De muziek is geënt op de blues met een ferme scheut voodoo, swamp, roots en garagerock, een snuif punk en zelfs wat burleske. En seks. Zowel de teksten als het geluid druipen er soms van. Niets preuts, het mag wat smerig zijn. Een duivelse cocktail van whisky en geil.

Adam Walton van de BBC Radio zegt:‘The Drip Dry Man is definitely a name to watch. I like!’ Gavin Jay van The Jim Jones Revue zegt: ‘Great riffs oozing cool all over my speakers. Badass blues with balls’

band links

Facebook

Bandcamp

 

Festival Informatie
Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief en we houden je regelmatig op de hoogte van de ontwikkelingen rond Beeckestijn Pop.
Klik hier voor een automatische aanmelding.