Background
P3 Pinguin
SAE Gemeente Velsen Folkerts Risk Ten Media Steel Natuur Monumenten Buko Gemeente Beverwijk

My Baby

hoofdpodium 17:30 - 18:30

My Baby

The story of…  MY BABY

MY BABY is een samensmelting van Nederlands en Nieuw-Zeelands bloed. Geboren uit de liefde voor fingerpickin’ gitaren, voodoo, roots, funk, gospel en swampy Southern’ blues. Ergens in een bovenkamer tussen kalebassen, lapsteels en dobro’s, omringd door tandeloze wijsgeren en eeuwen aan muzikale tradities. MY BABY is een visioen, een muze. Ze spreekt in hypnotiserende repeterende ritmes en glijdende slides. Als een glooiend landschap met daartussen een beekje van soepele vocalen, dromerig verhalend van rokende bergtoppen, mysterieuze medicijnmannen, waarzeggers en verdronken liefdes.
Wereldtournee MY BABY’s klanken worden naar mensenoren vertaald door Daniel ‘Da Freez’ Johnston, Joost ‘Sheik’ van Dyck en Cato van Dijck. Het geluid van MY BABY werd in 2013 voor het eerst vastgelegd, op de plaat MY BABY Loves Voodoo!  (Embrace Recordings). En haar opzwepende sound werd warm ontvangen. In januari 2014, in het hoge Eurosonische Noorden, slaagde ze erin de menigten te vervoeren. Nieuwe deuren gingen open, ze bereisde alle hoeken van de aarde. Meer dan 16 landen mochten van haar verslavende voodoo proeven tijdens MY BABY’s wereldtournee: van Texas tot Tokio, van Londen tot Lichtenvoorde en van Wenen tot Wellington.

Men draaide haar klanken op de radio, zelfs op de BBC. MY BABY kreeg applaus en lauwerkransen, in de vorm van nominaties voor Radio 6 Soul & Jazz Award (beste live-act) en voor een Edison. En trok met Toneelgroep Maastricht de theaters in voor een vertolking van zangeres Judee Sill, een van haar muzikale moeders. Oudhollands popkoning Henny Vrienten vroeg voor live en op zijn nieuwe plaat de ondersteuning van MY BABY‘s drie muzikanten.
‘Y’all the future!’ zei de vermaarde bebaarde zeezieke blueskoning in zijn tuinbroek. Hij pakte MY BABY haar hand en vroeg: ga je mee, naar de UK? Hell yeah! zong ze.

En daarom zijn we zo bijzonder trots dat ze eerst nog op Beeckestijnpop zijn te zien. Mischien wel Nederlandse beste band van dit moment.

Festival Informatie
Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief en we houden je regelmatig op de hoogte van de ontwikkelingen rond Beeckestijn Pop.
Klik hier voor een automatische aanmelding.