Background
P3 Pinguin
SAE Gemeente Velsen Folkerts Risk Ten Media Steel Natuur Monumenten Buko Gemeente Beverwijk

Birth of Joy

hoofdpodium 20:30 - 21:30

Birth of Joy

Sixties on Steroids

Na het dal van de crisis is het tijd voor luchtiger zaken. Er mag weer plezier gemaakt worden! Iedere opleving van het optimistisch gedachtegoed heeft een (eigen) geluid nodig, Nederland heeft Birth of Joy daartoe. Een drietal hardwerkende mannen die eigenhandig rockmuziek van een broodnodige injectie pit voorzien. In onder andere Frankrijk en Duitsland hadden ze het al begrepen, nu is thuisland Nederland weer aan de beurt.

De band blijkt een meester in het oproepen van een oergevoel dat in velen van ons verscholen ligt. Een gevoel dat al tijden staat te springen om uit te breken. Een gevoel dat je ervaart als je iets puurs meemaakt, iets echts, iets authentieks. Nou, deze mannen hebben het in ieder geval allemaal: een dikke portie sex, drugs en rock&roll to the max! Bloed, zweet en ... voornamelijk alcohol!

Met een minimale bezetting van gitaar, drums en scheurend combo-orgel zorgt dit beukende en groovende rock&roll trio voor een superstrakke en melodieuze rocksound die zwaar leunt op de Detroit-sound van MC5, de toegankelijke pop van The Doors en de psychedelica van Pink Floyd. Bob is een maniakale drummer uit de John Bonham-school, GertJan zweept zijn orgels op tot een waar orgasme en Kevin lijkt een gereincarneerde power-versie van Jim Morrison. Maar de heren, zelf geboren in de jaren 80, gaan verder dan alleen terug naar retro en zorgen met invloeden van grunge, stoner en punk voor een nieuwe en eigen sound die staat als een huis!

Check out more at http://www.birthofjoy.com/

 

Festival Informatie
Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief en we houden je regelmatig op de hoogte van de ontwikkelingen rond Beeckestijn Pop.
Klik hier voor een automatische aanmelding.